Coaching, mentálhigiénés tanácsadás

Erőforrásfejlesztés asszociációs kártyákkal

Elbizonytalanodtál, tanácstalan vagy? Vagy tudod, mit kellene másképpen csinálni, de valamiért nem sikerül megvalósítanod? Az asszociációs vagy OH-kártyák 88 képet és 88 szót tartalmaznak, ezekből összesen 7744 kombinációt lehet létrehozni – ennyiféle értelmezés segít neked abban, hogy megtaláld a megoldást bármilyen problémádra. A tanácsadási folyamat során abban támogatunk, hogy lépésről lépésre juss el az általad kitűzött célig. Bővebben itt olvashatsz róla: http://perspectiva.hu/eroforrasfejlesztes-asszociacios-kartyakkal/

Szociális atom: előtted a világ

Egyéni tanácsadás keretében választhatod a szociogram/családszobor felállítását. A szociogram, más néven “szociális atom” olyan technika, amely vizuálisan is megjelenti társas kapcsolatainkat, ezáltal teszi lehetővé, hogy felismerésekhez jussunk és szükség esetén tudjunk változtatni is ezeken a kapcsolatokon. Bővebben itt olvashatsz róla: http://perspectiva.hu/szocialis-atom-elotted-a-vilag/

Vagy, kicsit más megközelítésben, a blogon: http://perspectiva.hu/blog/

Debrecenben, a Harmóniaházban (Arany János u. 2.) várunk, előzetes bejelentkezés után.

Szociális atom: például ilyen.

A segítő beszélgetés sokféle helyzetben támogathat. Lehet, hogy saját céljaink változnak meg, de az is lehet, hogy a környezetünk változik; mindkét esetben meginoghat a korábbi egyensúly, és nehéz lehet visszaállítani a harmóniát.

Előfordulhat, hogy valamiért ismételjük a vitákat, többször is rossz döntéseket hozunk. Talán látjuk is, hogy mit kellene másképp csinálni, megvalósítani mégsem sikerül. Vagy az is lehet, hogy túl gyorsan zajlanak körülöttünk az események, és ebben a pörgésben lenne jó megállni, nyugodtan áttekinteni a helyzetet.

Az egyéni tanácsadás, coaching során valamilyen kérdés megválaszolására, problémamegoldásra fókuszálunk. A kérdés vonatkozhat egy aktuális élethelyzetre, de lehet általános önismereti jellege is, szólhat ismétlődő helyzetekről, problémákról. Ennek során is használunk térbeli megjelenítést, asztalszínpadot, pszichodramatikus beszélgetést, kreatív és vizuális gyakorlatokat. Az időtartamot közösen, a fentiek ismeretében határozzuk meg. Annak is ajánljuk, aki nehezen nyilvánul meg csoportban. Debrecenben várunk; érdeklődni, jelentkezni a Kapcsolat űrlapon tudsz.

Perspectiva Nova Egyesület, Debrecen. Önismeret hatékonyan.