Életfeladat coaching

Nem vagy biztos benne, hogy jó irányba tartasz az életedben? Tulajdonképpen minden rendben, csak valahogy mégsem érzed magad elégedettnek? Vagy felmerült valamilyen probléma, elakadás, amit nem sikerül megoldanod? Sokféle szituációban érezheted, hogy jó lenne rendezni a gondolataidat és az érzéseidet. Elképzelhető, hogy tanácstalannak érzed magad, de lehetséges az is, hogy látod, mit kellene másképp csinálni, csak valamiért mégsem sikerül megvalósítanod. A coaching segít, hogy ránézz, hol tartasz most, merre lenne jó lépned, milyen akadályokban ütköztél, milyen erőforrásaid vannak.

Coaching – hogy megtaláld az irányt

Nagyon szeretem Seneca híres mondatát: “Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart”. Egy olyan életszakaszban kaptam, amit Erik Erikson “normatív krízisnek” nevez. Attól normatív, hogy mindenki átesik rajta, akár jó, akár rossza dolgok történnek éppen az életében. Egyszerűen azért, mert változnak a szerepeink, a szűkebb-tágabb közösségben elfoglalt helyünk, Köztudottan iyen időszak a kamaszkor és a “kapuzársái pánik” ideje, de a fiatal felnőttkorra és a nyugdíjaskor eleje is. Ilyenkor mindenképp érdemes tudatosan átgondolni, hol és merre tartunk. De lehet egyszerűen valamilyen változás, vagy éppen a monotónia az oka annak, hogy jól jönne az a tudatos ránézés, amit a coaching adhat.

Erikson modellje – amikor kellhet a coaching

Amire a coaching során számíthatsz: az egyes életterületek átgondolásával kezdünk, és meghatározzuk, mi a cél a coaching folyamat végére. A praktikus feladatokat, amilyen például az éves és havi céltervezés, kiegészíti a szükségletek, erősségek és akadályok feltárása, amihez általában az asszociációs OH kártyát használjuk. A célkitűzéstől függően 5-10 alkalomra lehet szükséged.

Érdeklődni, jelentkezni itt tudsz: https://perspectiva.hu/coaching-erdeklodes-jelentkezes/