Egyesület

A Perspectiva Nova Egyesületet önismereti és tréningcsoportokkal foglalkozó szakemberek hozták létre, 2004 végén. Célunk, hogy olyan önismereti tréningeket és önismereti pszichodráma csoportokat szervezzünk, amelyek segítik a résztvevők lelki egészségének megőrzését, fejlesztik együttműködési, kommunikációs és konfliktuskezelési készségüket, hozzájárulnak egészségesebb életvitelükhöz.

Már 2008-ban indult projektünk Debrecenben, 2011 óta pedig teljes egészében Debrecenben működünk. Az eltelt évek alatt, céljaink egyre pontosabb megfogalmazásával tagságunk is változott – szeretettel várjuk egyesületünkbe azokat, akik céljainkkal egyetértenek, és tennének azok megvalósulásáért.

Hosszabb (120 vagy 150 órás) önismereti pszichodráma csoportból tízet tartottunk, tréningjeink az egynapostól az 50 órásig terjednek, és már nem számoljuk, hányra került sor eddig. 2014 óta igyekszünk meghonosítani a playback színházi műfajt is Debrecenben, amely Magyarországon már negyedszázada ismert, több városban működnek társulatok.

Trénerek:

Dr. Kovács Edina, mentálhigiénés szakember, pszichodrámavezető, dramatikus szemléletű coach. Több mint 20 éve ismertem meg a pszichodrámát, tizenöt éve dolgozom trénerként, csoportvezetőként, coach-ként. Tanultam más módszereket is, többek között autogén tréninget és Rogers-i segítő beszélgetést. Legjobban mégis a pszichodrámát szeretem, mert itt megjelenítjük a nehezen megoldható helyzeteket, szerepcserékkel megtapasztaljuk mások érzéseit, kipróbálhatunk új megoldásokat.

Battainé Szabó Katalin, mentálhigiénés szakember, tánc- és drámapedagógus, pszichodráma asszisztens. 17 éve dolgozom pszichodrámával, ami számomra a mozgás, az öröm és a fájdalom, a felemelkedés és a zuhanás, csupa szenvedély. A csoportban megélt érzelmek hőfoka tisztító tűz, mely antibiotikumként hat a mindennapokban: gyógyít, és a változást, a változtatást is elősegíti.