Per Pillanat Playback Társulat

Ha még sosem láttál playback színházi előadást, ajánljuk ezt a videót, ami igyekszik egy kis kóstolót adni.

Következő előadásunk 2023. június 24-én lesz, a Múzeumok éjszakája keretében, 18.30-tól a Szabó Magda Emléházban. Bővebben: https://www.facebook.com/PerspectivaNovaEgyesulet

Utolsó előadásunk „Figyelj! Olvastad?” címmel, 2022. november 24-én, 18 órától volt a DEMKI Ifjúsági Házban.

A Per Pillanat Playback Társulat

A Per Pillanat Playback Társulat 2019 tavaszán alakult Debrecenben. A csapat akkor a 8. Országos Playback-színházi Találkozó szervezésére vállalkozott, és az első fellépésünkre is a találkozó zárásaként került sor. Az alapító tagok közül négyen a folytatás mellett döntöttünk, és szerencsére kiváló társakkal egészültünk ki. A Covid-karantén bennünket is visszavetett, a próbákban és fellépésekben is, de 2020 nyarán – a Karantémák előadásunkon – a közönséggel együtt dolgoztuk fel az élményeket.

A DESZínház fotósa, Csala Dorottya az első pillanattól aktív kísérőnk, playback-színházi képeiből immár a harmadik kiállítás nyílt 2022 májusában, természetesen a társulat előadásával összekapcsolva.

Társulatunk a hagyományos playback előadások mellett szakmai szerepek fejlesztése során is használja a módszert. Emellett részt vettünk középiskoláknak szóló drogprevenciós munkában is, amely során az előadásokkal a kamaszok kérdéseit, probémáit dolgoztuk fel.

Néhány korábbi előadás:

A 8. Országos Playback-színházi Találkozó, Végtelen történeteink.

Kiállításmegnyitó, 2020. február 9.

Karantémák, 2020. július 14., DESz24

Fordul a nap? 2022. június 21. DESz24