Programok a lelki egészség világnapján

Október 10-e a lelki egészség világnapja. Ebből az alkalomból izgalmas, a mentális egészségünket is támogató programokkal várunk. A „Találkozások” műhelyen belekóstolhatsz a pszichodráma alapjaiba, a „Lélekmozaik” playbackszínházi előadáson a saját történeteidet is elmesélheted.

17 órától: Találkozások. A pszichodráma tulajdonképpen a playback színházzal indult: J. L. Moreno az általa létrehozott Rögtönző Színházban jött rá, hogy az élménynek, a cselekvésnek, a játéknak gyógyító hatása is van. (Bővebben: https://perspectiva.hu/a-moreno-sztori/) Ezen a workshopon a két műfaj közös elemével, a találkozással dolgozunk. Olyan, a pszichodráma csoportokban is használt gyakorlatokkal készülünk, amelyek segítenek találkozni másokkal, és főként önmagunkkal.

18 órától: Lélekmozaik. A playback színház improvizációs és interaktív színházi forma. Egy playback-színházi előadás során a közönség tagjai érzéseket, történeteket osztanak meg egymással, hogy megnézzék, amint azt a színészek visszajátsszák a színpadon. Az előadás által megtaláljuk az egyéni élményeinkben a közöset, lehetőséget kapunk a találkozásra önmagunkkal és egymással. (Bővebben: https://perspectiva.hu/playback-szinhaz/) A lelki egészség világnapja alkalmából a Perspectiva Nova Egyesület immár három éve jelentet meg antológiát. A lelkünket megterhelő helyzetek feldolgozása az alkotásban ugyanolyan segítség lehet, mint a történetmesélés. Így most, a kötetek segítségével a ti történeteiteket várjuk az előadáson. Igen, arra készülj, hogy mesélsz ebben a másfél órában, amit együtt töltünk. Csak arról, ami jól esik, csak annyit, amennyi jól esik. Lelkünk mozaikjait összerakva szépséges minta rajzolódhat ki.

Helyszín: Debrecen, Batthyány u. 24. DESZ24