Coaching

Az egyéni coachinggal kapcsolatban tájékozódni, információt, időpontot kérni a https://pszichowellness.eu/coaching/ oldalon tudsz a jövőben. A csoportos coaching alkalmakat itt is meghirdetjük.

Biztosan tapasztaltad már, hogy egy baráttal, családtaggal való beszélgetés is segíthet tisztázni, hogy mit szeretnél és azt hogyan valósíthatod meg. Egy professzionális coach azonban jóval hatékonyabb az elérendő célok megfogalmazása során, és a fejlesztési folyamat vezetésében, kísérésében is. A life coaching lényegében a pozitív pszichológia egyik ágaként értelmezhető. A célok kitűzése kedvező hatással van az egyén viselkedésére, számos önszabályozó folyamatra, és ezáltal a pszichés jól-létre is.

Fontosnak tartom, hogy a coaching során akkor is segíteni tudjak, ha a célok megfogalmazása és a közös tervezés kevésnek bizonyul. Példa lehet erre, hogy már tudod, milyen munkát szeretnél, de elbizonytalanít, hogy azt érzed, nem vagy elég tehetséges, elég talpraesett. Ezeket az érzelmi elakadásokat segít oldani a pszichodrámás gyökerű akcióközpontú coaching, és a művészetterápiás elemek (például a Dixit vagy az OH kártya).

Létezik néhány előre tervezett coaching folyamat is, ilyen például az “Életed filmje”, amely abban támogat, hogy megnézd, valóban testhezállóak-e a szerepeid, és valóban csak és kizárólag úgy lehet azokat megvalósítani, ahogyan gyerekkorodban tanultad. (Bővebben: https://pszichowellness.eu/eleted-filmje-coaching/) De bármilyen döntési helyzet, kapcsolati probléma, életbeli feladat esetén megtaláljuk közösen, hogyan tudsz ezekkel hatékonyan boldogulni.

  • A coaching célorientált folyamat, amely a kliens értékrendjén alapul.
  • A coaching párbeszéden alapuló, de cselekvésorientált folyamat.
  • A coach támogat abban, hogy megoldási módot találj egy adott problémára, és ezt alkalmazd is.

Ha további kérdésed van, vagy szeretnél online (Zoomon vagy Google Meeten) egyeztetni, keress bizalommal. https://pszichowellness.eu/elerhetoseg-idopontfoglalas/

Egy speciális helyzet: ha folyton fogyókúrázol, de mégsem jársz sikerrel, akkor tudd, hogy ez nem véletlen. A sikeres fogyás szemléletváltást igényel. A folyamat több szakaszból áll, és minden szakasz során másféle tevékenységre és támogatásra van szükséged. Bővebben: https://pszichowellness.eu/fogyas-coaching/